Tematrio – Damernas

Veckans tema hos Lyran är titlar med kvinnonamn i. Jag har klurat för att komma på titlar som endast består av ett namn och fastnade till slut för dessa:

Maj en tidig bok av Viveca Lärn, som då hette Sundvall. Den handlar om Maj som växer upp i Göteborg. Tror att det var någon gång på typ 50-talet, men hittar ingen information som ger mig varken rätt eller fel. Mycket bra i vilket fall och jag minns den fina vit-blå upplagan. Tyvärr har jag ingen aning om var den finns nu.

Pion av Pearl S Buck om den fantastiska Pion som säljs till en rik familj. Läste den om och om igen som tonåring.

Elfriede en vansinnigt rolig grafisk roman av Åsa Grennvall. Den handlar inte om Elfriede Jelinek, utan om en sur och bitter medelålders kvinna som ser ut exakt som hon. Mycket läsvärd!

 

 

4 reaktioner på ”Tematrio – Damernas”

  1. Alltså det här att så många rekommenderar ryggsäck. Det är ett helvete, man får ryggsäcken i ansiktet, blir knuffad och allt möjligt. Och de som har ryggsäck tror säkert att de är så uppmärksamma så. MEN det är de INTE. Nej och åter nej. Jag hoppas på ryggsäcksförbud på mässor.

  2. jag läste Pearl Buck som besatt i yngre år!
    kvinnoskildringarna älskade jag. och beskrivningarna av det kejserliga hovet och böndernas liv… ja, allt!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: