Bokmässepepp del 8: Pocketlover

För andra året i rad fungerar ett gäng bokbloggare som bloggambassadörer för Bokmässan. Pocketlover, bokbloggen med den i särklass snyggaste headern, är en av dem. Idag hjälper hon oss att komma i form inför Bokmässan!

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

Eftersom jag är ambassadör för Bokmässan i år så kommer jag vara där alla fyra dagarna. Det kommer att bli många seminarier inriktade mot skolvärlden under torsdagen och fredagen. Ska även försöka pricka in en del monterprogram då det var de som var höjdpunkterna förra året. Jag ska försöka njuta en del av hotellnätter, träffar med andra fina bokbloggare och lite annat smått och gott.

 

Vilken författare vill du absolut lyssna till?

Jonas Gardell – utan tvekan. Och Jenny Valentine. Men det jag gillar mest med Bokmässan är att man kan stanna och lyssna på olika författare i varje hörn.

 

Vilken monter missar du inte?

Mina favoritförlag besöker jag definitivt: Gilla Böcker, X Publishing, Forma Books, Norstedts, Bonniers och en hel del andra. Aftonbladet brukar ha bra scenprogram! Och sci-fi bokhandelns monter. Och The English bookshop!

 

Är det någon författare du köper en signerad bok av?

Många! Men det hade varit fint att få mitt ex av Gardells senaste signerad…

 

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Jag skäms för att säga att jag inte läst så fantastiskt mycket nordiskt inför mässan – en i månaden ungefär (borträknat svenska författare då). Men jag gillade Gift för nybörjare av Eirukur Örn Norddahl. Men jag har ingen speciell favorit. Än.

 

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Bekväma skor och ryggsäck. Planera inte in för mycket – man hinner inte allt ändå. Ta några djupa andetag när du kommer in. Samla dig. Njut!

 

Jonas Gardell är en av de författare även jag ser fram emot att lyssna på. Möjligen kommer jag också att köpa en signerad bok av honom, men jag är inte helt 100 på att jag vågar. Idoler är ändå idoler, dvs lite farliga. 

 

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: