Ett svårt val

Ibland känns det som om jag är med i Parlamentet och fått följande utmaning: pip, pip, pip ”inled varje mening med det beror på…”

Som vanligt är det nämligen svaret på veckans bokbloggsjerka som lyder:

Vilket bokformat föredrar du?

Det beror nämligen på. Jag gillar inbundna böcker, inte bara för att de är snygga i hyllan, utan också för att de är rejäla att hålla i när man läser. Samtidigt är rejäl en nackdel om boken och jag ska förflyttas. Visserligen har jag jordens största handväskan, men inte ens jag går omkring med en inbunden bok om det inte är en tunn sak. Då blir det ofta pocket. Pocket är bra med tanke på priset och tillgängligheten, men mer och mer börjar jag gå över till e-böcker. Ännu mer av den varan kommer det säkert bli nu när jag köpt ny läsplatta.

Egentligen är dock excess det perfekta handväskeformatet. Jag gillar skarpt att läsa dessa små behändliga böcker, men jag tycker att priset är ett par tior för högt. Tyvärr.

Danska band är också ett riktigt bra format. Den gyllene medelvägen liksom. Stadga, men inte allt för mycket tyngd. Bättre än pocket så länge det inte är för tjocka böcker.

Kanske hade det räckt om jag bara svarat ”det beror på…”

Vad föredrar du? Häng på jerkan du också.

2 reaktioner på ”Ett svårt val”

  1. Jag var lika ”det beror på” som du i mitt jerkainlägg:) Det har faktiskt hänt sig att jag gått omkring med en inbunden bok i handväskan då den varit för bra för att lämnas hemma… Ingen tegelsten dock.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: