Dagens EM-böcker Holland

Holland förlorade oväntat mot Danmark i första omgången. Idag möter de Tyskland och det lär inte bli en enklare match. Just idag håller jag på Holland. Tycker ännu mindre om Tyskland nämligen.

Nu över till Holland i böckernas värld.

Ray Kluun har skrivit fantastiska En sorts kärlek och inte lika fantastiska Änklingen. Båda är självbiografiska, men huvudpersonen heter Sten och är ett riktigt svin. En sorts kärlek lipade jag mig igenom. De sista sidorna grät jag så mycket att jag knappt kunde se.

Tulpanfeber är skriven av Deborah Moggach och utspelar sig i Amsterdam under 1600-talet då tulpanlökar kunde vara värda hur mycket som helst. En annorlunda och bra bok.

Anne Frank gömde sig i ett hus i Amsterdam och hennes dagbok är definitivt en bok som alla bör/ska/måste läsa.

Maarten t’Hart har skrivit en hel del och fått en del priser för sina böcker, bland annat från Svenska Deckarakademien. På svenska hittar jag t.ex. Psalmupproret.

Michel Faber föddes i Haag, men är nu bosatt i Skottland skriver sina böcker på engelska. Sugar är den bok jag känner igen mest, men den lockar inte speciellt mycket. Däremot låter Malkus testamente riktigt spännande.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: