Alla har det så himla eländigt

Veckans bokbloggsjerka handlar om att få ett lite mer litterärt liv. Så här lyder frågan från Annika:

Om du hade möjlighet att byta plats med en av dina favoritkaraktärer, vem skulle det i så fall vara?

Det finns ett litet problem med den här frågan, nämligen att jag läser så himla många eländiga böcker. Vem vill byta plats med någon som har ett tragiskt liv?

Möjligen skulle jag kunna tänka mig att byta plats med Alicia, som i alla fall lever livet fullt ut. Allt hon gör kan jag knappast tänka mig att göra, men visst hade det varit skönt att bara kör på ibland.

Eller så skulle jag kunna tänka mig att sitta i Botswana, dricka te och kanske lösa ett och annat litet lagom oblodigt mysterium. Jag skulle dock vilja arbeta med Mma Ramotswe, så jag får väl  byta plats med hennes assistent.

7 reaktioner på ”Alla har det så himla eländigt”

  1. Böckerna om Mma Ramotswe dyker upp med jämna mellanrum på bloggar och jag borde nog ge dessa böcker en chans även om jag inte alls tyckte om Rätt inställning till regn.

  2. Haha, det är precis därför jag inte har kommit mig för att svara på veckans bokbloggsjerka, jag funderade och funderade… men… jag läser mest bara hemskheter, underhållning, men inget jag vill uppleva själv… eller möjligen Sookie då, hon har det ju trevligt till och från och eh.. spännande…. 🙂 det kunde jag ju ha skrivit! (men! då gör jag det då…)

  3. Jag kände samma sak, för att inte tala om personerna i alla deckare… eländes elände.
    Vi har sett filmerna om Mme R och de var mycket bra och underhållande, småmysiga. Och du har rätt – man skulle gärna träffa henne själv!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: