Stormen före lugnet

Maj och juni är lite extra snurriga i en lärares liv. Jag har visserligen turen att inte ha speciellt många nationella prov eller andra högar att rätta. Inte heller så många betyg att sätta. Däremot är det utvecklingssamtal som ska genomföras, studieplaner som ska utvärderas och framtidsplaner som ska konkretiseras, nya elever som ska välkomnas med samtal, gamla elever som ska avtackas, prövningar som ska förberedas, överlämningar som ska skrivas, andra överlämningar som ska gås igenom, skolavslutning som ska planeras, studenter som ska uppvaktas, n osv. osv. osv. Om denna lärare dessutom har två barn och förväntas vara med på sommarfester, utflykter, temaredovisningar, utvecklingssamtal osv. osv. osv. räcker tiden inte riktigt till.

Det här är stormen före lugnet. Den 20/6 drar vi till Spanien och då ska jag läsa. Dessutom påpekade äldste sonen att jag och min käre make borde lämna datorerna hemma då han faktiskt inte får ta med sig några tv-spel. Det ligger något i det. Alltså är det också ett gäng blogginlägg som ska förberedas. Har bloggen uppdaterats varje dag sedan starten, tänker jag inte sluta nu.

Redan nu planerar jag också min semesterläsning och tanken är att jag ska ta med mig ganska många hyllvärmare. Jag har också köpt några e-böcker som ska få följa med. Någon sistaminutenshopping måste det självklart också bli. Det hör liksom till.

Nu tar jag ett djupt andetag och hoppas att jag överlever de närmaste veckorna. Risken är stor att jag inte hinner läsa så mycket som jag skulle önska.

 

4 reaktioner på ”Stormen före lugnet”

  1. Åker också till Spanien den 20 juni! Hoppas på läsning och bra fotbollsstämning 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: