Boktips on demand del 3

En kollega gav mig en riktig utmaning. S vill nämligen ha tips på böcker som är riktiga skrönor. Spontant sa jag att det inte alls är min grej, men sedan funderade jag lite till och kom fram till följande tips på böcker som skulle kunna kallas skrönor. Lite halvgalna sådär i alla fall.

Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman driver med litteraturvärlden. Vi får följa en känd svensk författare som faktiskt inte skriver sina böcker själv. Hon är bara det snygga ansiktet utåt och hennes mycket fulare väninna är den som skriver allt. Väldigt rolig. Överraskande rolig.

Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman handlar om ett gäng superhjältar i Toronto. De är inga klassiska superhjältar, men har alla egenskaper som gör dem annorlunda. Helt galen! Den har dessutom en väldigt fin blurb på framsidan.

Sista testamentet av James Frey får väl sägas vara en skröna. En väldigt provokativ sådan. Den handlar om Ben, en annorlunda man i New York som många tror är Messias. Det testamente som han predikar stämmer dock inte alls överens med det som kyrkan, främst i USA men också i resten av världen, står för. Självklart blir det en hel del krockar.

Caiprinha med döden av Maria Ernestam är en gammal goding som handlar om Erika som börjar umgås med döden och till och med blir lite förälskad.

Kafka på stranden av Haruki Murakami är en rejält skruvad historia med bland annat en man som talar med katter. Har du inte läst Murakami är det dags nu!

Pojkarna av Jessica Schiefauer är också på många sätt en skröna. En intressant och feministisk sådan. Vi får träffa fyra tonårsflickor som hittar en blomma vars nektar förvandlar dem till pojkar. Under en period är de rent fysisk pojkar på natten och flickor på dagen. Mycket bra.

Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger handlar om Henry som reser i tiden. Helt plötsligt försvinner han för att sedan dyka upp naken i en annan tid. Clare är hans hustru och hon träffar på honom under olika skeden i livet. Behöver jag säga att deras äktenskap är något annorlunda?

Trevlig läsning kära S! Har någon annan tips på böcker som kan passa får ni gärna tipsa i en kommentar.

Vill du också ha specieldesignade boktips får du gärna det. Lämna ett önskemål här eller på Facebook, eller skriv en mail.

 

6 reaktioner på ”Boktips on demand del 3”

  1. Åh, om kollegan kan tänka sig att läsa på engelska så är The Lacuna av Barbara Kingsolver verkligen en bra skrönebok. Handlar om en pojke som växer upp som assistent till Diego Rivera och Frida Kahlo. Och helt plötsligt flyttar den landsförvisade Leo Trotskij in hos paret. En helt fantastisk historia.

  2. Hundraåringen… borde väl passa in i temat? Och allt av Arto Paasilinna (stavning osäker).

  3. carin thiria bark

    carl-johan vallgren i allmänhet och den vidunderliga kärlekens historia i synnerhet, eller kuzelman & kunzelman, icke at förglömma.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: