enligt O

Tankar från en bokberoende

En klassiker i ny form

Jane Eyre av Charlotte Brontë tillhör de stora klassikerna. Faktum är att det är en klassiker jag läst så mycket om och så många utdrag ur, att jag inte är 100% säker på att jag faktiskt läst hela boken. Jag tror det. Nu vet jag i alla fall att jag läst den i serieformat.

Historien om Jane Eyre känner säkert de flesta igen. Den fattiga, föräldralösa flickan, vars liv blir svårare och svårare för varje sida. Fram till vändningen förstås, för den kommer som den ska i riktigt klassiker.

Hittills har Argasso gett ut tre klassiska seriealbum. De rekommenderas.

Det tecknade formatet funkar. De mörka bilderna passar historien bra och språket är kanske inte superenkelt, men i alla fall ganska anpassat för målgruppen.

Föregående

Tematrio – Tonårsläsning

Nästa

All about Eve

5 kommentarer

  1. Jag har lånat Kafkas Förvandlingen i serieformat på bibblan, men inte läst den ännu…

  2. Det här var ju en jättekul idé! Något att sätta i händerna på läsointresserade elever??
    Efter att ha läst “Persepolis” av Marjane Satrapi har jag verkligen ändrat inställning till grafiska romaner. Nog den enda boken jag storgråtit till!

    • Det finns många bra grafiska romaner, har också nyligen upptäckt denna grymma genre. Läste just Kyckling med plommon av Marjane Satrapi och den var riktigt bra. Inlägg kommer!

  3. Jane Eyre har jag läst sönder och samman under studietiden, men den tål flera läsningar. Som serie? Verkar ju hur kul som helst!

    • Den är bra, men inte helt lättläst. Hur mycket som helst kan man inte ändra en klassiker.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: