Tematrio – Klassikersommar

Lyran läser klassiker på sommaren. Jag är kass på att läsa klassiker, men blir lite inspirerad. Kanskedags att läsa de där klassikerna jag alltid säger attjag ska läsa, men aldrig får läst.

1. Jerusalem av Selma Lagerlöf som helt klart är en klassiker man borde läsa och som jag tror att jag skulle tycka om.

2. Jenny av Sigrid Undset har jag tänkt läsa hur länge som helst. Att det ska vara så himla svårt. Nu då!

3. Och så en modern klassiker, Garp och hans värld av John Irving som jag köpte på bokrean.

 

15 reaktioner på ”Tematrio – Klassikersommar”

  1. Av dem du nämnde har jag bara läst Garp och hans värld. Den är helt fantastisk! John Irving tillhör de väldigt få författare som jag gärna köper i inbundet format.

  2. Garp och hans värld… ja, jösses vad jag skrattade. Fast det var sorgligt. Jag blev helt överrumplad av Irving och läste många fler efter denna.

  3. Jerusalem blev nog förstörd av tvångsläsningen i gymnasiet är jag rädd. Garp är verkligen en modern klassiker, du har något underhållande framför dig!

  4. Nu blev jag riktigt sugen på att läsa boken av Sigrid Undset. Tyvärr har jag läst ett pinsamt fåtal klassiker men Moberg och Fridegård och Ivar Lo-Johansson kan jag ändå bocka av.

    1. Många klassiker är bra, men jag kommer mig aldrig för att läsa. Borde ta tag i Eyvind Johnson också som jag inte orkade läsa i år. Svenska nobelpristagare borde man väl ändå ha läst?

  5. Två gemensamma författare i våra tips, och en bok. Irvings bok tror jag att jag läste för länge sen. När kom den ut första gången?

    1. Google säger 1978, så då kan den väl räknas till de moderna klassikerna. Irving känns som en författare som ska läsas. Måste genast kika in och se vilka böcker du tipsar om.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: