Om jag ändå hade plats

Lite sent svarar jag på veckans Bokbloggsjerka om bokhyllesortering. Frågan lyder så här:

Hur arrangerar du dina böcker? Efter färg, form, författare, genre etc?

Någonstans fanns en tanke om boksortering. Bokstavsordning har aldrig varit min grej dock. Det blir för mycket officiellt bibliotek över det och dessutom gillar jag inte när böcker i olika storlekar blandas. Pocket på ett ställe och inbundna på ett annat. Oftast samlas böcker av en författare på ett ställe, men långt ifrån alltid. Lyrik finns dock på ett ställe. Facklitteratur står hyfsat efter genre. Pocketböckerna finns i en hylla och på några hyllplan. Engelska för sig. Ungdomsböcker står på ett ställe och där blandas både språk, genre, inbundna och pocket.

Några hyllplan innehåller de olästa. Det är de jobbigaste att titta på. Samtidigt är jag glad att jag samlat dem på ett ställe. Eller, det är inte riktigt sant. Det finns nämligen böcker som inte får plats. Som ligger i högar i sovrummet, i vardagsrummet och till och med i köket. Ändå har jag rensat. I sommar planerar vi lite ommöblering och då får jag förhoppningsvis plats med fler böcker. Det kommer nämligen in hur många böcker som helst i det här huset och det lär inte ändras.

 

 

2 reaktioner på ”Om jag ändå hade plats”

  1. Ja, gud.. Sortera??? Hmm.. Nåja, har lästa/olästa och någon med bara pocket för att få plats med två rader på den hyllan.. Annars… sist in, typ? Där det får plats?

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: