I bokhyllan H

Hittade först inga böcker alls på H, tog en bild av två stackare, gick tillbaka för att sätta tillbaka dem i hyllan och hittade plötsligt fler. Nu blev det i alla fall fem titlar.

Först ut Hey Nostradamus av Douglas Coupland, som ingick i förra årets boktolva. Jag gillade den skarpt, men har självklart inte fått tummen ur att läsa fler böcker av författaren. Vilken borde jag fortsätta med?

Hideous Kinky av Ester Freud ingick i kursen då jag läste engelska på Sussex University (håll i er nu) 1993. En bra, självbiografisk bok om en mamma som tar med sina barn till Marocko och lever hippieliv. Boken har också blivit film med Kate Winslet.

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld är verkligen grymt bra. Blodig inledning, men i övrigt mer psykisk smärta än fysisk. Definitivt läsvärd bok om att verbalisera sin ångest.

Hetero av Sandra Dahlén undersöker hur heterosexuella egentligen är, vad de tycker om, hur de har sex osv. Härligt informativ och tankeväckande.

Himlen börjar här av Jandy Nelson är en superfin bok om Lennie som är halv efter att hennes syster dött. En bok alla borde läsa!

 

 

 

2 reaktioner på ”I bokhyllan H”

  1. ”Här ligger jag och blöder” är en fantastisk bok som jag bar med mig länge efteråt. Den berörde och blev en favorit som ska få bo kvar i bokhyllan. (i vanliga fall är jag en sån som byter bort mina utlästa böcker, men en del pärlor har jag sparat). 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: