Mina svar på Ö

Den stora finalen idag, då vi kommit fram till alfabetets sista bokstav som faktiskt är ett helt ord, nämligen bokstaven Ö.

Första uppgiften är att koppla fem ord på ö till några boktitlar.

ö

öl

överraskning

ödmjuk

önsketänkande

 

Fredrik bor ensam på en enskild ö och kanske tar han en öl ibland i sin ensamhet. En dag får han en riktig överraskning då hans ungdomskärlek kommer knallande över isen med sin rullator. Boken heter Italienska skor och är mycket läsvärd.

Just ödmjuk är väl knappast det första man kommer att tänka på när man ska beskriva Sebastian Bergman. Att han skulle erkänna någon som helst brist hos sig själv är rent önsketänkande.

Och en karaktär med för- eller efternamn på Ö.

Det är väl knappast bra att ställa frågor som är omöjliga att svara på. Det måste ju finnas någon… Och den som söker ska finna, jag hittade Ödlan Örjan i abc-böckernas underbara värld.

Och slutligen vill jag att du berättar om en bok som var så bra att du nästan grät av saknad när läsningen var över.

Det är ofta jag inte vill att en bok ska ta slut, men det är de riktigt bra tegelstenarna som är värst att släppa. Senast jag verkligen storlipade av en bok var nog till boken jag skriver om typ varje vecka, En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie.

Sista chansen att svara på bokstavsfrågor alltså när vi hunnit till slutet av alfabetet. Skriv ditt svar i din blogg eller i en kommentar. Kommentera och/eller länka hit så att jag och andra kan få klicka in och läsa dina svar. Mina egna finalsvar kommer i ett senare inlägg.

 

 

2 reaktioner på ”Mina svar på Ö”

  1. Woohoo! Bra jobbat! Nu är vi i mål. Tack för den här tiden. Det har varit mycket underhållande både att klura själv och läsa andras tips.

  2. Sent omsider är jag också med! Tack för den här utmaningen, det har varit otroligt roligt och utmanande! (Och jag hänger nog på det nya alfabetet också 🙂 )

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: