Nu är det definitivt dags

Jag har Korparna av Tomas Bannerhed hemma. Signerad och allt. Jag tror att jag skulle tycka om den. Andra älskar den, så varför inte jag. Nu har jag ännu ett skäl att ta tag i läsningen, då denne Augustprisvinnare nu också kan få Borås Tidnings Debutantpris.  Redan nu är han en synnerligen lyckad debutant.

En annan av de nominerade som jag tänkt läsa länge är Carolina Fredriksson som debuterade under förra året med boken Flod.

De andra nominerade är Andrés Stoopendaal för boken Maskerad, som jag hade med på min ”vill-läsa-lista” men sedan lyckades glömma av. Detsamma gäller Kristofer Ahlströms bok Bara någon att straffa. Mer okänd är Okunskapens arkeologi, en diktsamling av Naima Chahboun. Då tycker jag ändå att jag brukar ha hyfsad koll på ny lyrik, men alltså inte i detta fall.

Detta innebär att jag har läst exakt noll nominerade böcker. Nada. Inte alls bra. Jag läste många av 2010 års debutanter, men 2011 var det magert. Inte kommer jag att hinna göra så mycket åt det heller innan priset delas ut, då det sker redan den 23:e januari. Jag får väl satsa på att läsa vinnaren i alla fall.

3 reaktioner på ”Nu är det definitivt dags”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: