Bokalfabet 2.0 del 17

Ja men det här var väl qul? Bokstaven Q denna omöjliga och ganska onödiga bokstav. Finns inte ens med i Wordfeud. Det lär bli en del nödlösningar den här veckan, för även onödiga bokstäver har väl rätt att vara med på ett hörn.

1. Finns det ens fem ord på Q? Typ i alla fall. Nu gäller det ”bara” att vara extremt långsökt och hitta 1-5 titlar att koppla till dessa mer eller mindre knäppa ord. Skam den som ger sig!

quisling

qigong

qvint

quorn

qaida (som Al-Qaida som väl få bli någon form av terrorism)

 

2. Och så en karaktär med för- eller efternamn på Q.

3. Och så en fråga. Jag tänker på boken Varför är det så ont om Q? som jag gillade som barn. Den är ju skriven av Hans Alfredsson och han är ju en kul person. Det finns ju andra roliga författare. Vem är din quliga favorit?

 

Och ja, jag är medveten om att det är en krystad omgång. Och nej, det är inget prov och jag sätter inte betyg. Möjligen pluspoäng för kreativitet! Nu ska jag försöka vara kreativ och värka fram några svar.

Lycka till!

 

5 reaktioner på ”Bokalfabet 2.0 del 17”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: