Som det brukar vara

Adonis brukar alltid vara aktuell en gång om året, veckorna innan nobelpristagaren i litteratur avslöjas. Kanske är det hans tur i år, kanske är det i alla fall dags för en poet.

Här hittar du Ladbrokes odds, där Adonis är den som tippas vinna. Tomas Tranströmer är som vanligt också populär. Självklart hoppas jag mer på honom, men det känns väldigt otroligt att han vinner.

Unibet har istället Haruki Murakami i topp, följd av Vijaydan Detha och med Adonis på tredje plats. Murakami i all ära, men nobelpriset tror jag inte att han får. Detha kanske kan få det, jag har ju inte läst honom och nu när jag ansträngt mig lite extra att pricka årets pristagare blir det med all säkerhet någon jag inte läst. Detha skriver visserligen noveller, så kanske kan jag provsmaka lite.

Claudio Magris är ju annars mitt tips och några andra hittar du här.

2 reaktioner på ”Som det brukar vara”

  1. Jag satt precis och funderade på det här igår, det var väl 7/10 förra året som det annonserades+ Kan det rent av vara så att det kan vara dags nästa torsdag?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d