enligt O

Tankar från en bokberoende

Liv är hur bra som helst

Riktigt lika bra som fantastiska Prins Charles känsla är Einsteins fru kanske inte, men det är ändå en grymt bra bok. Liv Strömquist kan helt klart sin sak och med hjälp av text och bilder lyckas hon vara provokativ utan att vara plump. Nu ska sägas att jag inte tycker att hon är plump. Det lilla min make läste medan boken låg på dass var ingenting han blev så impad av.

“Samhällskritik har aldrig varit roligare”, står det på bokens baksida och jag håller med. Det är skitkul, inte sällan obehagligt samtidigt. Om Prins Charles känsla gjorde att jag verkligen behöver byta kanal så fort Alla älskar Raymond syns, så får Einsteins fru mig att tycka lite mindre om Cornelis och mycket mer om Yoko Ono. Ono som liksom Einsteins fru stod i bakgrunden av sin man var dock aldrig tvingad till på samma sätt som Mileva Maric. Maric stod bakom arbetet med reltivitetsteorin, men hon fick absolut ingen cred för det. Inte konstigt då att vår gode Albert utses till Historiens mest provocerande pojkvän.

Vi får också veta varför mobiltelefoner i klassrummet diskuteras mer bland politiker än unga kvinnors bristande hälsa, varför Britney var ihop med Kevin, varför kärnfamiljen kanske inte är så naturlig trots allt och inte minst varför det är en lam idé att bygga ett samhälle utan feminism.

Har du ännu inte upptäckt Liv Strömquist tycker jag definitivt att du ska införskaffa någon av hennes böcker bums. Du kanske är (som jag var) säker på att serier bara är larv. Tänk om och vidga dina vyer. Jag är glad att jag har gjort det.

Föregående

Tummen är ur

Nästa

Ett trevligt öronsällskap

7 kommentarer

  1. Jag har skapat våra avatarer på http://elouai.com/

  2. Vi har gjort våra avatarer på http://elouai.com/

  3. Jag hoppas hon kommer ut med en ny bok snart!

  4. För att de är så bra alltså menar jag:-)

  5. Blir väldigt sugen på att läsa den efter det här inlägget. Låter både underhållande och intressant 🙂

  6. Lustigt, jag läste den igår och skrev precis ihop ett inlägg 🙂
    Klok som en bok: Det kommer en ny i september

  7. Dottern fick den i studentpresent och det var en riktigt uppskattad sådan, av hela familjem faktiskt 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: