Bok och musik för alla ungar

Jag och grabbarna O har läst Prinsessans Rockband några gånger, men först idag hunnit skriva ordentligt om den och den tillhörande cd:n.  Första gången vi läste den hade vi också med gästrecensenten Storkusinen som är 8,5 år. Hon tyckte att den var bra, men lite kort. Lillebror hälsar att den är jättebra, men mer tänker han inte säga.

Vi får följa med till Veras nybyggda dansbana som är utan publik. Det finns nämligen inget band som spelar musik. En gång hade prinsessan ett rockband med trollkarlen, prinsen, skelettet och draken. Hon bestämmer sig för att söka upp dem för att återförena bandet och fixa musik och publik till Vera.

Det är en riktigt söt och bra bok, där det största problemet är hur de ska förhindra att draken eldar upp trummorna eller, hemska tanke, hela rockbandet.

Som vanligt bjuder Per Gustavsson på skön humor och en charmig historia. Inte så mycket äventyr och definitivt inte läskigt, men helt klart läsvärt.

Prinsessans rockband är inte bara en bok, det är en skiva också med låtar skrivna av er Gustavsson och Johan Eckman, producerade av den senare. Clara Holmström sjunger fint och får ibland sällskap av Per Gustavsson. Körar gör Johan Eckman, Rakel Thunander, Dan Sigurdson m.fl. med bravur.

Här följer lite live-bloggning från får genomlyssning. Storebror, snart 6 år, är den som sätter betyg, Lillebror 4,5 år, var inte så sugen på att vara med.

Glada tillsammans, är glad och bra. Med lite kul text om hunden som kan prata, men är svår att förstå. Storebror hoppar glatt i soffan. Cool gitarr.

Prinsessans svärdsång svänger och jag gillar kören. Storebror ger tummen upp.

Drakens sovasång tycker jag mycket om, men Storebror tycker bara att den är mittemellan. Han gillar bäst att dansa och hoppa. Lillebror kryper faktiskt fram från bordet där han ligger och surade, så det är nog ett bra betyg.

Källartrollets vägrasång, kan jag tänka mig funkar bättre för barn än vuxna. I alla fall i familjen O. Storebror tycker att den är väldigt bra. Och cool. Mest gillar han när källartrollet sjunger. Återigen mycket bra kör måste jag säga. Och visst svänger det.

Prinsessans sagosång har en fin text om att allt löser sig, som i sagor. En riktigt fin melodi som både jag och storebror tycker om. Riktigt mittemellan bra, hälsar Storebror.

Trollkarlens och Häxans kärlekssång sjungs av Johan Gren och Helena Johansson. En svängig kärleksschlager som borde vunnit vilken melodifestival som helst. Lite mittemellan, tycker Storebror. Lite löjligt med kärlek är det förstår ni, men trummorna var coola.

Prinsessans Rockband bjuder på bra barnmusik som funkar även för vuxna. Jag blir glad, storebror hoppar omkring och lillebror är sur (men det har ingenting med prinsessans rockband att göra).

När Musik drar igång börjar Storebror spela trummor på min axel. Ett bra betyg. Den här var BRA ,försäkrar han och nu kommer pappa och Lillebror dansande också. Det här gillar vi. Musik som gör oss glada, precis som det ska vara. Kul med alla instrument. Det ville Storebror höra igen. Och igen. Trummar på fåtöljerna och sjunger med.

P.R.I.N.S.E.S.S.A.N. bjuder på mer fåtöljtrummande. Är prinsessan Batman som har bytt färg? Spiderman med glitter? Ja, kanske det. Tarzan i bikini, är annars Storebrors favorit, då skrattar han gott. Per Gustavsson sjunger riktigt bra. Den var skitbra, hälsar Storebror. Kanske bäst. Vilket säkert har med gitarrerna och Per att göra om jag känner min snart 6-åring rätt.

Hemlängtan är sista låten och som sig bör är den lugn och fin. Lite långsamt för min pigga unge som vill dansa och hoppa. Bara lite mittemellan, blir betyget (ni märker att mittemellan är favoritordet allt utgår ifrån). Vi tar föregående låt en gång till istället. Och en gång till. Och en gång till.

Sammanfattningsvis är det här en skiva som Storebror vill lyssna på några dagar till eller några år. Det beror på. Jag gillade den i alla fall. Allt som inte är Erik Saade är ett lyft måste jag säga.

Första skivan för barn sedan Höjdarna som jag faktiskt lyssnat på med behållning. Det är ett riktigt bra betyg. Något för alla bilresor i semestertider kanske?

PS Lillebror hälsar från under bordet att det var en bra skiva. DS

Läs mer om boken på www.prinsessansrockband.se

Vi har fått vårt exemplar från Natur & Kultur.

 

4 reaktioner på ”Bok och musik för alla ungar”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: