Mina svar på L

Sista bokstaven innan alfabetet tar lov. Passande när bokstaven är just L. Jag ser fram emot en sommar med ledighet, lata dagar och lysande läsning. Först ska dock nästa läsår förberedas i dagarna sex.

1. De fem ord på L som ska kopplas ihop till boktitlar är:

Lydig

Långsint

Låt

Ledig

Lämna

 

Okej, då kör vi. Långsint är definitivt Anne Shirley på Grönkulla när hon är förbannad på Gilbert i första boken. Det tar tid innan hon ens säger ett ord till honom.

Lydig är den lilla flickan i Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen som blivit lämnad själv i en lägenhet.

I En sannolik historia av Karin Alvtegen är Anders ledig från sitt jobb efter en olycka och bor då på Helenas hotell.

Och så en låt, det får bli Norweigan Wood av Haruki Murakami (igen) som ju är en låt av the Beatles som får huvudpersonen Toru att minnas sin ungdomskärlek.

 

2. Presentera en bokkaraktär med för- och/eller efternamn på L.

En annan ungdomsfavorit är Lotta som Merri Vik skrev många böcker om. Jag älskade att läsa om hennes snurriga upptåg tillsammans med sin vapendragare Giggi.

 

3. Bokgeografin har vi rest till olika länder, men idag reser vi till en stad. Jag vill att du berättar om en bok som utspelar sig i London.

Saturday av Ian McEwan utspelar sig i London under en februaridag 2003. Vi får möta läkaren Henry och följa med honom under denna mycket händelserika dag. En mycket bra bok.

 

Nu är det din tur! Jag ser fram emot att få ta del av dina svar.

1 reaktion på ”Mina svar på L”

  1. Jag nämnde också en bok av Carin Gerhardsen men i ett helt annat sammanhang. Är riktigt sugen på att läsa del fyra i Hammarbyserien och det kommer nog inte att dröja särskilt länge innan längtan blir för stark …

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: