Vad föräldrar har att säga enligt Kyle

Jag läser Splitter av Charles Benoit, en riktigt bra bok som innehåller en hel del tänkvärda passager. Jag tänkte bjuda på en tio i topplista som får mig att skratta och gråta inombords.

En topplista över vad föräldrar säger till dig:

Tänker du sitta där hela dagen, framför den där datorn?

När jag var i din ålder hade jag två jobb.

Kan du inte ha kläder som passar för en gångs skull?

Sänk! Det hörs ju ända hit.

Det där är ingen riktig middag!

Har du gjort läxorna?

Sluta mumla och prata så man hör.

Vad har du ställt till med nu då?

För att jag säger det.

Nej.

(s.33)

8 reaktioner på ”Vad föräldrar har att säga enligt Kyle”

  1. Ja, igenkänning! Man vill ju lova sig själv att aldrig bli sådär klyschig mot sina egna ungar, men det är nog delvis redan kört för min del. Nu är inte mina barn så stora än, men ”nej” begagnas ju en del..

  2. Splitter var verkligen bra. Själv har jag inga barn än men listan känns ändå skrämmande trolig..

    1. Ja hjälp vad hemskt. Pratade med en elev igår om att hon tyckte det var så jobbigt att inte veta vad hon ska bli, hur hon ska vara och att hennes humör går upp och ner. Visste jag vad det beror på? Kanske att du är 18 år, svarade jag och då sa hon att hennes mamma sagt precis samma sak. Jag skulle aldrig, aldrig vilja byta.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: