Hösten kan vänta

Jag vet att alla bokbloggare älskar hösten, men jag är mer av en soldyrkare och sommarälskare. Sommar är läsning för mig. Höst är mest tråkdepp. Icke desto mindre finns det en lite fördel med hösten. Eller två kanske, eller många beroende på hur man räknas. Jag tänker på Bokmässan och höstutgivningen.  Det börjar dyka upp höstkataloger lite här och där på bokförlagens hemsidor och självklart har jag inte kunnat låta bli att tjuvtitta lite.

Anneli Jordahl kommer med en ny bok i början av september och den ser jag verkligen fram emot då jag absolut älskade hennes förra. Nya boken heter Augustenbad en sommar.

Håkan Nessers nya heter Himmel över London och är en fristående bok som låter riktigt spännande. Lite mer mystisk än hans tidigare, med två tidsperspektiv och en berättare som man inte riktigt vet vem det är. Jag brukar gilla Nessers sätt att skriva och vill definitivt läsa den här.

En annan favorit är Helena von Zwigbergk vars bok Anna och Mats bor inte här längre, som handlar om ett nyskilt par kommer den 19 september lagom till bokmässan. Det låter inte muntert, men är helt säkert bra.

Det var länge sedan jag läste något av Anna-Karin Palm, men nu är det dags då hennes nya bok Snöängel släpps i september. Den handlar om en vinter i Stockholm och en författare som lever i exil i Frankrike. Det låter helt klart som en mycket annorlunda bok.

Jag gillar Cecilia Lund skarpt och i augusti kommer Katerina Janouch fjärde bok om barnmorskan som alltid lyckas befinna sig i händelsernas centrum. Den heter Tigerkvinnan och utkommer den 17 augusti.

När det blivit oktober (hemska tanke jag avskyr oktober) släpper två favoriter nya böcker samma dag, nämligen Johan Theorin vars Sankta Psyko låter sanslöst spännande och Jonas Karlsson vars noveller tillhör de bästa jag har läst. Tredje novellsamlingen heter Spelreglerna.

Att läsa Camilla Läckberg är väl ungefär lika pk i bokbloggarkretsar som att älska Paolo Coelho. Trots detta ser jag helt klart fram emot Änglamakerskan som kommer ut i september. Jag tyckte att den förra boken var den bästa och vill därför läsa fortsättningen.

Amor Towles är en debutant som jag aldrig har hört talas om, men när förlaget beskriver hans Artighetsreglerna som en roman i Great Gatsby anda blir jag helt klart nyfiken. Sista augusti kommer den.

Senare i höst kommer min isländska favorit Jón Kalman Stefánsson med en ny bok, den andra i en planerad trilogi som inleddes med Himmel och helvete. Den nya boken heter Änglars sorg och har recensionsdag 29 oktober.

Jag fyller hela tiden på listan på kommande böcker som jag ser fram emot. Den hittar du här. Det handlar inte om en fullständig lista över kommande utgivning, utan just om böcker jag ser fram emot.

Vilka höstböcker längtar du efter?

5 reaktioner på ”Hösten kan vänta”

 1. Håller med ”och dagarna går”.
  Men annars gillar jag sommaren bäst också, det är då jag har mest med ledig tid, och mycket med ledig tid i rad. Är det nån gång på året som jag har läsflow så är det på sommaren. Men till den ekvationen kan man också addera att jag sparar alla must reads till sommarsemestern, så det är ju väldigt mycket lustfylld läsning som väntar då.

  1. Nej, den är fristånde och den bättre av de två. Kan dock tänka mig att en fortsättning på Himmel och helvete kan göra att karaktärerna ”sätter sig”.

   1. Ah ok. Men det låter bra att den är bättre 🙂
    Köpte den på Bokus lagerrea för en tid sen och ser fram emot den som semesterläsning.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d