Ett glas vin eller två i fiktivt sällskap

Veckans bokbloggsjerka var rolig och klurig. Det gillar jag. Veckans fråga från Annika lyder:

 

Vilken/vilka fiktiv karaktär/er skulle du helst vilja träffa och vad skulle ni då hitta på?

 

Det här med att komma ihåg fiktiva karaktärer är svårt. Ofta fastnar de inte riktigt förrän de dykt upp i flera böcker. Jag tror dock inte att jag skulle vilja träffa sådär väldans många poliser och utredare och försöker därför leta utanför deckargenren.

Nu ska jag också försöka komma ihåg att jag faktiskt nått den mogna åldern av 37 och därför knappast skulle få ut speciellt mycket av att hänga med tonåringar. Nu gör jag det hela dagarna visserligen, men då som lärare och det är väl inte riktigt att umgås.

Så vilken eller vilka vill jag då träffa?

Visserligen verkar Jessica i Halva liv av Mats Strandberg lite väl lik mig, vilket kan betyda att vi skulle klicka direkt, eller att vi skulle störa oss något grymt på varandra. Jag hoppas på det förstnämnda och hoppas att hon bjuder mig på mat och bubbel på verandan och att hon inte bara babblar om Jakob. Istället får hon gärna bjuda in mormor Viola och hennes färgstarka väninna Solveig.

Jag hade också gärna träffat Karin Adler i Ann Rosmans böcker. Lite neurotisk, men trevlig precis som jag. Tror att lite vin och snack hade varit trevligt även i hennes sällskap.

Vill också passa på att tipsa om en gammal enkät som handlar om just fiktiva personer.

 

7 reaktioner på ”Ett glas vin eller två i fiktivt sällskap”

  1. Jag känner inte till någon av karaktärerna men Ann Rosman har jag dock hört talas om.

    Tack för tipset om enkätet som jag naturligtvis kommer att svara på …

  2. Lite bubbel och snack är ju aldrig fel! Känner inte dina samtalspartners ännu men de låter som trevliga bekantskaper, jag sjäv valde också att gå på trevligheter och inga hetsiga diskussioner. Lugnt och stilla och ett glas bubbel eller en kopp te. Det vore najs!

  3. Känner inte heller till dessa karaktärer men mat och vin, ja, det låter ju alltid som en trivsam situation!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: