Två ledtrådar och tio svar

De flesta författarna har hittats och jag tänkte förklara lite hur jag tänkt och ge ledtrådar till de två som finns kvar att gissa på.

Nummer 1 är, som Maria visste, Nils Johan Einar Ferlin som är en av mina absoluta favoritpoeter. Hans sportintresse brukar också göra att eleverna uppskattar honom.

Nummer två är doldisen Pearl S. Buck. Hennes böcker utspelar sig ofta i Kina där hennes föräldrar var missionärer. Lyran kunde.

Nummer tre är T S Eliot, en annan favorit. Dikten jag syftar på är The lovesong of J Alfred Prufrock och länderna är Storbritannien och USA. Anna kunde det.

Fyran är också en poet, nämligen Kristina Lugn. Hon skrev en dikt till Victorias och Daniels bröllop i sommar.

Femman är Bodil Malmsten som brottas med mullvadar i sin franska trädgård.

Nummer sex är Liza Marklund. Jag syftar på boken “Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” vars titel är ett citat av Madeleine Albright. Det visste BokMamma.

Sjuan har ingen tagit ännu och jag ger fler ledtrådar. Det är en man, en ganska ung sådan som ofta är med på tv. I den ursprungliga presentationen gömmer sig delar av flera boktitlar.

Nummer åtta så, Paul Auster som tydligen skrivit manus till världens bästa film, Smoke, med världens bästa Harvey Keitel.

Nummer nio är Maya Angelou vars självbiografiska I know why the caged bird sings är riktigt, riktigt bra.

Tian är Nawal El Saadawi och hemlandet är Egypten.

Nummer elva är kvar att lösa. Man, tysk, ingen jag läst. För- och efternamn börjar på samma bokstav.

Tolvan var mer bekant och vi förflyttas oss till Chile där Salvador Allende avr president och dödades i militärkuppen 11 september 1973. Författaren är Isabelle Allende.

 

3 reaktioner på ”Två ledtrådar och tio svar”

  1. Lite surt att jag inte kunde my homey Ferlin. Annars var jag allt förvånansvärt bra och hoppas på ett fint pris ;-p Har ännu kvar att läsa Auster, men Smoke är en höjdarfilm. Ska nu klura på de olösta.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: