Tematrio – 2000-talet

Inga sura kärringar den här veckan heller, men väl lite modernare böcker än förra veckan. Veckans tematrio handlar om böcker som utspelar sig på 2000-talet.

1. Konsten att vara otrogen på Facebook av Gunilla Bergensten utspelar sig verkligen i detta nu då nätet ger både möjligheter och lockelser som kanske inte är så himla bra alla gånger. Toves liv på Facebook skildras på ett rappt och roligt sätt.

2. Vi har redan sagt hejdå av Daniel Åberg utspelar sig i en tid så man kan läsa allt om en person på nätet innan man träffas, närmare bestämt i december 2009 och ännu mer närmare bestämt kring nyår. En fin kärlekshistoria med kapitel som hamnat lite i oordning, eller i precis rätt ordning beroende på hur man ser det.

3. I Bodil Malmstens De från norr kommande leoparderna får vi följa aktuella händelser lite senare. Malmsten kommenterar sin omvärld på ett mycket intressant och personligt sätt. Tycker nästan synd om Sarkozy som får så mycket skit, men bara nästan.

Rulla till toppen
%d