Prisas Eli igen?

För nästan exakt ett år sedan debuterade Eli Levén med boken Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats. För den har han nu belönats med Katapultpriset för bästa skönlitterära debuten 2010.

Ikväll delas ännu ett debutantpris ut av Borås Tidning och  Levén är nominerad även till det priset tillsammans med Stephan Mendel-Enk, vars bok jag beställt på biblioteket men ännu inte fått, Anna Ringberg som skrivit Boys har jag inte heller läst, men sedan blir det bättre. Jag håller fortfarande mest på Helena Österlund, vars Ordet och färgerna är en helt fantastisk läsupplevelse, men nu när jag nästan läst klart Fara vill av Elin Ruth, måste jag  hålla en tumme för henne också. Vilken fin liten bok hon skrivit. Vacker, rolig, dråplig, ibland totalt obegriplig, men så fantastiskt poetisk och bra.

Senare idag vet vi vem Borås tidning anser är årets debutant. Vem hoppas du på?

1 reaktion på ”Prisas Eli igen?”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: