Bokgeografi Portugal

Min pappa var knappast glad då jag drog till Portugal och missade första veckan av mitt tredje gymnasieår. Sedan dess har jag faktiskt inte varit där, men jag skulle väldigt gärna vilja besöka Lissabon.

Rent spontant kom jag bara på en portugisisk författare, men efter lite letande har jag lyckats besvara frågorna. Hur mycket portugisiskt har du läst?

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Portugal eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Karavellernas återkomst av António Lobo Antunes har jag inte läst, men den låter spännande. Den handlar om nejlikerevolutionen 1974 som jag vet absolut ingenting om. Det är dock mitt födelseår och böcker har blivit valda på lösare grunder än så. Någon som läst?

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Portugal. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Självklart måste det bli nobelpristagaren José Saramago som jag ännu bara läst en bok av. En bok som jag dessutom älskar, nämligen Blindheten. Jag fattar inte varför jag så ofta glömmer bort författare jag faktiskt tycker mycket om.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Portugal, som du inte läst, men är nyfiken på.

Med tanke på att jag inte läst nästan något portugisiskt vore det väl bara att leta upp första bästa författare tänkte jag, men se det var inte så himla lätt. Sedan hittade jag Passionsdagen av Almeida Faria som ska vara en modern klassiker. Varför inte?

1 reaktion på ”Bokgeografi Portugal”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: