Om läsning på hotell

Hotellet på Klong Nin, Ko Lanta var ett läsande hotell och där gjorde jag också flera bokfynd i byteshyllan. När vi reste vidare till Long Beach på samma ö var byteshyllan av en helt annan kvalitet och det fanns väldigt lite nytt. Mycket Liza Marklund och flera av dem på norska. Visserligen har jag lovat mig själv att läsa på norska och danska i år, men då ska det vara något bra.

När vi så kom till Koh Molok läste gästerna igen. Tyvärr verkade de alla köpt sina pocketböcker på flygplatsen då de nyutkomna och/eller populära dominerade totalt. Ett gäng hundraåringar och Elizabeth Gilbert på svenska och engelska samt några Nesbø som jag redan läst. Inget fel på smaken egentligen, men jag hittade ingenting jag inte redan läst, vilket var lite nedslående. Mina böcker börjar nämligen ta slut. Bara två olästa kvar på tio dagar och det förstår ju vem som helst att det inte går.

Tur i oturen alltså att det hotell vi bokat lyckats dubbelboka och ännu mer tur att vi hittade ett nytt hotell på så kort varsel. Det här hotellet har nämligen en bokbyteshylla från himmelriket. Jag såg ett tiotal böcker som jag mer än gärna läser. Hoppas att de inte försvinner innan jag hinner knipa i alla fall ett par av dem.

2 reaktioner på ”Om läsning på hotell”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: