Oj då!

Började äntligen läsa Igelkottens elegans och var fast efter bara några sidor. Efter 50 älskade jag en helt och fullt. Ungefär då stötte jag också på ett underbart citat som får mig att tveka om att någonsin arbeta med lärarutbildning och dessutom förklarar ett och annat om vår käre skolminister:

De som kan något gör det, de som inte kan något undervisar, de som inte kan undervisa undervisar lärare och de som inte kan undervisa lärare sysslar med politik.

Faktum är att mina lärare under utbildningen kan delas in i två kategorier, de som arbetade där för att de omöjligen kan ha klarat av elever och de som måste varit så fantastiska med eleverna att de sökt sig till lärarhögskolan för att föra vidare denna glädje. Och Björklund? Ja lärare är han i alla fall inte.

2 reaktioner på ”Oj då!”

  1. Smålog när jag läste just de raderna – känns osedvanligt på pricken eller? Man kan ju hoppas att de som undervisar kan något iaf annars kan det bli lite smått besvärligt. Jag själv har det tacksamma jobbet att lära barn att läsa, det är inte fy skam!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: