Bokgeografi Tyskland

I år är det tyskspråkigt som gäller på Bokmässan och jag ska försöka läsa lite sådant och dessutom skriva om det och annat på Bokmässan Community. Än så länge har jag inte kommit igång alls och därför känns det passande att inleda bokåret med en tripp till Tyskland.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Tyskland eller är skriven av en författare med anknytning dit.

En av de bästa böcker jag läst om Tyskland och andra världskriget är Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson. Vansinnigt bra!

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Tyskland. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Ja, det är inte mycket tyskt i hyllorna här hemma, men jag gillade Högläsaren av Bernhard Schlink väldigt mycket. Honom kan jag tänka mig att läsa mer av.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Tyskland, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag har en hel lista med tyskspråkiga böcker som jag vill läsa och en av dem som lockar mest är Honeckers kanderade äpplen av Claudia Rusch. Dags att börja läsa och bocka av för att inte komma helt oförberedd till Bokmässan.

6 reaktioner på ”Bokgeografi Tyskland”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: