Vad grabbarna O vill läsa

Klart de små ska få vara med och välja vårböcker också. Har kommer ett gäng som de gärna vill läsa i vår:

Sarah Sheppards dinosaurieböcker är favoriter här hemma och nu kommer Dino ABC som passar perfekt till mina ungar som älskar tungvrickande dinosaurienamn och dessutom tycker om bokstäver. Vad sägs om A som i Argentinosaurus? Kan bli hur bra som helst. det kommer även en bok om siffror som heter Dino 123 och den kan nog vara kul också.

Något annat som är spännande är hur människor blir till och därför låter boken med den underbara titeln Spermie plus ägg är lika med bebis av Jenny Wik passa bra. Jag tror helt på raka rör och jag hoppas att det här är en sådan bok. Inga blommor och bin här inte.

Slutligen suktar båda grabbarna efter den nya prinsessboken som kommer i vår.  Prinsessans rockband heter den och är så klart skriven av Per Gustavsson. Vi får följa prinsessan och hennes återuppväckta band som hon har tillsammans med trollkarlen, Prinsen och skelettet. Draken ska vara med också, men först måste de komma på hur han ska kunna sluta elda upp trummorna. Till boken finns också en cd-skiva med rocklåtar skrivna av Johan Eckman vars blogg du kan följa här. Tyvärr kommer boken i förrän i maj, men vi har ett par prinsböcker att läsa innan dess.

5 reaktioner på ”Vad grabbarna O vill läsa”

 1. Har ni läst nya Prinsboken också? NÄr prinsar blir förtrollade eller nåt sånt heter den. Ligger i ett julklappspaket hos oss (och jag som hade tänkt att det stkulle bli en STOOOOR överraskning var tvungen att läsa den för dottern i affären när hon hittade den där alldeles själv i helgen…) Kommer göra stor succé i alla fall 🙂

  Dino-ABC låter ju hur kul som helst. I vår faktabok om dinosaurier står det att det finns rätt många tusen dinosaurier, så det lär ju finnas en del tungvrickare att välja på.

  1. Jag kunde ingenting om dinosaurier för ett par år sedan, men de mindre medlemmarna är helt grymma på tungvrickande dinosaurienamn, så det är bara att försöka hänga på.

   Prinsböckerna kan nog tänkas bli julklappar här också!

 2. Har du kommit över ett exemplar av Prinsessans Rockband än? Vad tyckte du i så fall? Kanske kan fixa ett recensionsexemplar om det är så att du inte har boken än!

   1. Kan du inte skicka namn, adress och allt sånt så vidarebefordrar jag det till förlaget så kanske de kan skicka ett exemplar. Inga garantier, men ändå! Min mail står här ovan (du borde kunna se den).

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: