Böcker jag ser fram emot del 4

Idag är det dags för en kvartett deckare som jag gärna läser i vår.

Redan i slutet av januari släpps en ny bok av Jo Nesbø som är en bok utan Harry Hole, vilket känns ganska naturligt efter hans totala urspårning i senaste boken. Nya Huvudjägarna låter snarare som en kriminalroman än en klassisk polisdeckare. När Nesbø är som bäst är det få som slår honom och jag hoppas på högform.

Döden på en blek häst av Amanda Hellberg utspelar sig i Oxford och Brighton och se det räcker för att jag ska vilja läsa. Den 2 februari kan vi läsa om Maja Grå och mordet på hennes mamma. Det låter spännande tycker jag trots de övernaturliga vibbarna som alltid gör mig lite tveksam. Förra boken Styggelsen nominerades till Borås tidnings debutantpris och det brukar ändå vittna om kvalitet.

Den tredje boken om underbara Ruth Galloway heter Huset vid havets hus och kommer ut i april. Elly Griffiths tidigare böcker har varit både bra och välskrivna och jag kommer definitivt inte att missa den här. Nästan främst för att jag måste få veta hur det går för Galloway och Nelson.

Och så slutligen min stora favorit Unni Lindell som släpper sin åttonde bok om Cato Isaksen i mars. Hur jag kunde glömma honom på min topplista förstår jag inte. Det tyder på totalt hjärnsläpp. I Sockerdöden får han stå i skuggan av Marian Dahle och hon är också en trevlig bekantskap. Lindell utlovar en spännande berättelse med ett överraskande slut och det låter onekligen lovande. I Norge har boken sålt bra och fått fin kritik.

1 reaktion på ”Böcker jag ser fram emot del 4”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: