Gott och blandat

VILKEN GENRE FÖREDRAR DU OCH VARFÖR?

Jag har inte någon favoritgenre som jag alltid läser, som Annika har. I veckans bokbloggsjerka ber hon oss alltså att plocka fram just EN favoritgenre och det är på tok för svårt för en spretig läsare som jag. Möjligen kan jag hitta en genre som jag i princip aldrig läser, nämligen fantasy.

När det gäller de böcker jag faktiskt läser är det vid första anblick en ganska blandad kompott av deckare, chic-litt, facklitteratur och romaner för ungdomar och vuxna, men en sak har de flesta faktiskt gemensamt nämligen att de utspelar sig nu och dessutom att de sällan är sanna, men desto oftare sannolika. Samtidslitteratur, om det nu finns en sådan genre är alltså den genre jag föredrar. Om böckerna handlar om unga, gamla, kvinnor, män, rika eller fattiga spelar mindre roll. Det viktigaste är att de känns angelägna och ärliga.

För sant vill jag dock inte att det blir. Memoarer och biografer är inte riktigt min grej, även om det händer att en sådan bok slinker ner ibland. Då krävs det dock enormt mycket av författaren och halvtaffliga BOATS funkar definitivt inte.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: