Bokfrågornas ABC del 23

W är väl inte direkt den mest använda bokstaven i svenska språket och därför var det svårt den här veckan.

Whisky brukar vara deckargubbars favoritdryck. Vem är din favoritwhiskeydrickare (eller favoritspritdrickare) i litteraturens värld?

Erik Winter är en riktig whiskysnobb. Egentligen är han en snobb när det gäller det mesta och min bild i huvudet av en perfektionist rimmar illa med tv-seriens Winter personifierad av Magnus Krepper. Jag tycker att Krepper är en fantastisk skådespelare men böckernas Erik Winter står långt ifrån honom.

Wienervals är en dans och jag vill att du berättar om en bok där det förekommer minst en dansscen.

Senaste dansboken jag läste var charmiga Street av Eva Susso där fyra ungdomar tränar inför en uppvisning. Nu i veckan fick jag hem fortsättningen Funk som jag ser fram emot att läsa. Skönt med böcker där mångfald bara är en naturlig del och inte bara politiskt korrekt tillrättalagt. Flera elever har också läst Street och gillat den.

En massa författare på W poppade upp i mitt huvud när jag försökte komma på uppgifter på w. Vem är din favoritförfattare på W?

Jag vet att jag skrivit om Katarina Wennstam tusen gånger, men jag måste göra det igen då det faktiskt var ett tag sedan. En fantastisk författare till väldigt viktiga böcker både de skönlitterära och fackböckerna.

Tänkte vända mig till älvdalskan för att få till det. Hoppas att den här sidan är korrekt och att wenndag betyder vardag. Vilken bok skildrar vardagslivet bäst?

Ann Söderlund skriver om den eländiga vardagen så att man kan skratta åt den i Men vi knullar ju ändå inte.  Jag tyckte också om vardagen i Karin Alvtegens En sannolik historia.

Svara på frågorna i en kommentar eller i din blogg. Länka och/eller lämna en kommentar när du skrivit så att vi också får läsa!

I maj svarade följande bloggar:

Alkb

…and then there was Beatrix

Bokstunder

Eli läser och skriver

Fiktiviteter

Mirtful’s Bookblog

Tätortstimotej

Yfronten

You’re no different to me

5 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 23”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: