Ett körsbär i min smak

Körsbär är inte mina favoritbär. De funkar färska, men den artificiella körsbärssmaken får mig att tänka på barndomens penicillinkurer. Cherry on top är dock körsbär i min smak och jag har fått en award kallad Cherry on top award som ska vara för bloggar med det lilla extra. Ganska fint ändå!

Utmärkelsen har jag fått från Bokflickan, en ganska nystartad blogg som jag just upptäckt och Anita, som är en gammal bekant som jag varit dålig på att följa det senaste. Det ska jag ändra på! Stort tack för utmärkelsen söta ni, lite beröm värmer alltid!

När jag nu tackat ordentligt är det dags att presentera tre favoritförfattare och dessutom rekommendera en bok av dem var:

Chimamanda Ngozi Adichie är en stor favorit. Många har läst hennes En halv gul sol, men jag skulle vilja slå ett slag för novellsamlingen The thing around your neck.

Tony Parsons är en favorit som jag faktiskt inte läst något av på ett tag. Hans bok Man and boy är riktigt läsvärd.

Jag tycker väldigt mycket om Bodil Malmsten och bäst gillar jag hennes roman Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån, men jag gillar också hennes loggböcker där De från norr kommande leoparderna är den senaste.

För att det inte ska bli så mycket gruppkramande tänkte jag lyfta fram fem favoriter som jag kanske uppmärksammar för lite, men som är väl värda det:

…and then there was Beatrix är en trevlig och personlig bokblogg, skriven av en lika trevlig göteborgska som tydligen inte heter Beatrix.

Jag gillar Vaxdukshäftet som inte bara handlar om böcker, men som alltid är läsvärd.

Nina Ruthström skriver mycket om jämställdhet och feminism ur en mammas perspektiv. Bloggen innehåller vassa inlägg och en massa fina foton.

I bloggen Ny i svenska skolan skriver Anna med nyvunna krafter om sitt arbete som lärare för nyanlända. En mycket kunnig lärare och människa som jag lär mig mycket av.

Frida på Påhittade nöjen skriver om böcker och annat kulturellt i en både trevlig och fin blogg.

Så var det klart för mig! Det ni som fått denna körsbärsgoding ska dock göra följande:

1. Tacka den du har mottagit prisen ifrån.
2. Kopiera prismärket till din blogg.
3. Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
4. Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.

Och glöm för all del inte att gruppkramas lite extra!

11 reaktioner på ”Ett körsbär i min smak”

    1. Inte kan väl det bli tjatigt, däremot är mina ursäkter varför jag inte kommit iväg till posten med din bok både dåliga och tjatiga. Jag har inte glömt…

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: