Lite sent, men ändå…

9789127117464

Jag borde haft lite mer koll på bokhyllan och tipsat om en av grabbarna O:s favoritböcker i förra veckan. Den funkar nog att läsa även nästa vecka och nästa och nästa…

Alla spökens dag av Anna Ribbing handlar om Nisse som upplever en helt fantastisk Halloween. Grabbarna O  älskar de små spökena som hälsar på hemma hos Nisse en regnig höstdag. Det är Knarran som bara syns på Halloween, men som är den som gör knarret i trappan, Gnisslan som gnisslar här och var i huset och tvillingarna Oturen och Turen som gör att mjölkglaset spills ut, eller att man hittar en peng. Sedan finns också spöket som definitivt bor i vårt hus, Stöket, som fixar allt damm och stök.

Stöket är väl den som ställer till mest hemma hos oss, men Knarran är ganska aktiv också. Vuxna kan självklart inte se spökena och det gör det lite extra spännande. Vi får följa Nisse och spökena när de går runt och tigger godis (inte det bästa jag vet, men boken i övrigt är bra) som man tydligen ska göra på Halloween. Mina söner är dock av en annan åsikt.

”Det roligaste är när pappa snubblar i trappan och när Nisse ser spöken i regnet och kallar det spökregn och när de säger bus eller godis”, tycker Storebror.

”När de får godis är det bästa”, hälsar Lillebror.En bra och lättläst bok för ”nya” läsare mellan 6 och 9, men den passar även som högläsningsbok för mina yngre grabbar. För Storebror som just nu är rädd för alla läskiga ljud är det här en perfekt bok och Lillebror tycker mer och mer om den. När vi första gången läste den för drygt ett år sedan orkade han inte lyssna, men det gör han definitivt nu.

2 reaktioner på ”Lite sent, men ändå…”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: