Lite uppskattning till slut

Just idag har jag har jag haft en riktigt pissig dag. En dag då jag funderat mycket på varför jag har valt ett jobb där man får noll uppskattning och ungefär lika mycket i lön.

Eller det där med noll uppskattning är inte sant. Eleverna är fantastiska, utan dem hade jag inte jobbat en dag till. Och kollegorna är bra de med förresten. Faktum kvarstår dock att läraryrket för mig handlar om att ge mycket och få lite i form av status, lön eller ens en vettig arbetssituation. Björklund kan snacka sig blå om att höja lärarnas status, men ännu så länge har det inte hänt någonting i praktiken.Visst låter det fint med lärarlegitimation och kvalitetssäkring, men det finns viktigare frågor. I alla fall mer akuta frågor.

Nog om det, enligt O är ingen skolblogg, utan en bokblogg. En bokblogg, som bland många andra fina bloggar har chansen att bli nominerad till Stora Kulturbloggspriset. Lite uppskattning så här en eländig fredag alltså.

Nu är det upp till en jury att bestämma om det blir någon nominering. Än så länge är jag glad åt det lilla. Kanske ska ta reda på hur mutbara de är… 😀 Nu har bloggen i den här formen funnits en väldigt kort tid, men den kanske kan få rida på Lilla O:s erfarenhet. Den som lever får se!

5 reaktioner på ”Lite uppskattning till slut”

 1. Håller tummarna! Lycka till! 🙂

  Håller själv på att utbilda mig till lärare, och då och då undrar jag vad i hela fridens dagar jag sysslar med. Utbildar mig till ett yrke som är så underbetalt och stressigt och har rutten status. Men … det är ju så kul! 😀

  1. Ja det är ju kul, det går inte att komma ifrån. Kul, visste inte att du pluggade till lärare, men hade jag läst ordentligt på din blogg skulle jag ha sett det. Vilka ämnen?

   1. Vårdlärare. Har jobbat som syrra i 11 år och kände mig mätt på det. Men jag har 2,5 tyermin engelska i botten så jag ska nog ta upp den så småningom och tentera av så jag har den kompetensen också.

    Vad har du för ämnen?

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: