I väntan på Revolt

Hungerspelen är en dokusåpa i bokform som definitivt spårar ur. Att ta dö på varandra och kalla det underhållning är knappast moraliskt. Jag väntar och längtar efter den tredje boken om min favorit Katniss, men har bestämt mig för att vänta ut köpstoppet den här gången. I väntan på ett inlägg om denna efterlängtade bok tänkte jag presentera en annan bok jag läst om en dokusåpa som också slutar olyckligt.

I Dead Famous av Ben Elton följer kamerorna deltagarna i en Big Brother-liknande tv-show dygnet runt. När en av deltagarna blir mördad försöker man desperat finna bevis genom att undersöka filmen i kamerorna, men det visar sig svårare än man trott. De tio deltagarna är underbara karikatyrer av de såpadeltagare vi älskar att hata.Vem är skyldig? Många har motiv, men vem hade tillfälle?

Det var många år sedan jag läste Dead Famous, men jag gillade den skarpt då. Jag tror faktiskt att den håller även idag. Om inte annat är det kul att påminnas om det galna och absurda i dokusåpatrenden, som aldrig verkar ge sig.

4 reaktioner på ”I väntan på Revolt”

  1. Hmm hmm hmm. Har idag på lunchen preciiiiis läst ut Hungerspelen och blir lite konfunderad när du skriver att Dead Famous OCKSÅ slutar olyckligt. Hur menar du då? Eller rättare sagt, jag vill inte veta vad du menar för jag vet ju inte vad som händer i Fatta eld. Som jag längtar tills jag kommer hem från jobbet och får fortsätta läsa om Katniss.

    1. Jag menar ingenting annat än att det är dokusåpor där människor dör och det gör det ju redan i Hungerspelen. Inga spoilers här alltså. 😉

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: