Lila, violet, purple, morado

Idag bär jag självklart lila för att visa mitt stöd för det självklara, att alla oavsett sexuell läggning ska kunna vara sig själva utan att riskera att bli utsatta på något sätt. Idag uppmärksammar vi hbt-ungdomars utsatthet, på initiativ av Micke Kazarnowicz.

Jag brukar ha lila väldigt ofta, då det är en ny favoritfärg. Lila converse såklart och idag även en lila scarf som passar bra i kylan.

Skulle du nu inte äga några lila kläder finns det ju andra alternativ. Bär runt på en lila bok dagen till ära!

Lila hibiscus av Chimamanda Ngozi Adichie är då ett självklart val, en bra bok med ett riktigt snyggt omslag.

De sex misstänkta av Vikas Swarup har jag faktiskt inte läst, men den väntar i en av bokhögarna. har däremot hört mycket gott om den!

Och varför inte njuta av söte Alfons Åberg tillsammans med barnen. Helt lila är Lycklige Alfons Åberg som grabbarna O  brukar läsa hos mormor och morfar.

7 reaktioner på ”Lila, violet, purple, morado”

  1. Jag äger inte särskilt mycket lila kläder mer än ett linne som ligger i tvätten. Men jag har dagen till ära en lila hårsnodd, trots att jag bara ska gå här hemma och skrota (eller förhoppningsvis mest sova) hela dan. Även det lilla räknas, eller hur 🙂

  2. Självklart är det lila idag!

    Jag har en lila topp och lila örhängen – tyvärr var det för kallt för de lila conversen. =/

  3. Lila idag har varit en självklarhet. Lila t-shirt och strumpor blev det här. På tal om temat, har du läst Ibland bara måste man av David Levithan? Om inte, gör det!

  4. För mig blev det lila benvärmare och lila tröja, i samklang med mitt väldigt turkosa paraply var det tjusigt vill jag lova! Och i lila böcker kan jag rekommendera Purpurfärgen (The Color Purple) av Alice Walker.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: