Bokfrågornas ABC del 19

Bokstaven S står på programmet när det är dags för den nittonde delen av Bokfrågornas ABC:

1. Jag är en språknörd. Lika bra att erkänna att en boks språk har stor betydelse för vad jag tycker om den. Vilken författare har det bästa språket enligt dig?

Ja, jag vet att det är helt omöjligt att välja ut en författare, men gör ett försök. Jag har efter moget övervägande valt Bodil Malmsten som följt mig länge. Från den fantastiska Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån till de vackra och roliga loggböckerna som Kom och hälsa på mig om tusen år. Jag har en del kvar att upptäcka, men väljer ändå Bodil som min språkfavorit. Håkan Nesser och Inger Christensen bubblade friskt, men fick stå tillbaka och om jag läser mer av Haruki Murakami och Nina Bouraoui kanske de kan nå toppen.

2. Det vimlar av syskon i böckernas värld. Vilka är dina favoriter?

Syskon dräller det som sagt av och till slut fastnade jag för syskonen Tillerman i Cynthia Voigts böcker som jag läste när jag var yngre. Fantastisk bokserie som inleds med Den långa vägen hem.

3. Sagor hör bandomen till, men funkar även för vuxna. Vilken saga tyckte du bäst om som barn? Har du samma favorit nu?

Guldlock var en favorit när jag var liten. Nu ser jag fram emot att läsa sagor för mina barn och då blir det nog H C Andersen. Är helt ärligt inte så himla bra på sagor. Den här frågan var mer för er än för mig. Vi kör snart sagotema i skolan, så om några veckor kanske jag är sagomästare.

4. Att författare gör spotifylistor som soundtracks till böcker är inte ovanligt. En spotifylista kan du t.ex. hitta här. Gör ett soundtrack till en favoritbok. En låt, fem, tio eller kanske fler.

Janis Soundtrack ett soundtrack till nyligen repriserade Janis den magnifika av Johanna Nilsson, som kanske egentligen borde innehållit de låtar som Janis faktiskt lyssnar på, men de var svåra att hitta på Spotify. Istället blev det en blandning av låtar om att resa, älska och våga.

I våras svarade följande bloggare:

…and then there was Beatrix

Alkb

Bokstunder

Eli läser och skriver

Fiktiviteter

Mirthful’s Bookblog

Tätortstimotej

Yfronten

You’re no different to me

7 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 19”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: