3 x Pija

På Bokmässan köpte jag varsin signerad bok av Pija Lindenbaum till grabbarna O. Sedan dess har vi läst dem flitigt. Skönt med böcker som vi gillar alla tre.

Storebror fick När Åkes mamma glömde bort. En helt underbar bok om Åkes mamma som alltid är stressad på morgonen, men en dag är hon förvandlad till en rosa drake och kommer inte ihåg hur man lagar frukost eller går till dagis. Åke tar med sin mamma till doktorn, men det verkar inte finnas några sprutor som kan hjälpa henne. Det här är en riktigt härlig och galen bok.

Lillebrors bok var Kenta och barbisarna och trots att jag är lite kluven till vissa saker i boken, som hur pappan är och hur tjejerna leker, så gillar jag den. Lillebror önskar sig också en Barbie när han fyller år och här får han ändå veta att det funkar för både killar och tjejer att leka med dockor av olika slag. Tjejer verkar dock inte vara så pigga på att spela fotboll. Gladast blev de av att hitta Åke, Ella och Gittan på Åkes förskola.

Ella kallas ju också Lill-Zlatan och hon är huvudpersonen i grabbarnas gamla favorit Lill-Zlatan och morbror raring. De gillar verkligen det roliga språket och Ellas snälla morbror Tommy. Hans kompis Steve är visserligen bra på fotboll, men de håller ändå på Lill-Zlatan, mest för att hon säger så roliga saker.

4 reaktioner på ”3 x Pija”

  1. Jag lyssnade på hennes sommarprat i somras och blev helt hänförd av det hon berättade. Tyckte att hon hade en så underbar inställning till skrivande och vad barnböcker ska betyda. Att saker och ting inte alltid måste betyda så himla mycket, utan att det räcker att man blir lite road av det. Riktigt intressant.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: