Ja, hur gör jag egentligen?

Dags för bokbloggsjerka igen och den här veckan vill Annika ha svar på följande fråga:

NÄR DU SKRIVER RECENSIONER: SKRIVER DU DEM UNDER TIDEN DU LÄSER ELLER VÄNTAR DU TILLS DU HAR LÄST UT HELA BOKEN?

Det beror på svarar jag så där lite lagom otydligt. Oftast skriver jag när jag läst klart och gärna när det gått en dag eller två så att jag hinner samla tankarna. Andra gånger får jag en briljant idé mitt i läsningen och då måste jag skriva ner det omedelbart. Sedan har jag faktiskt något hemskt att erkänna. Något jag aldrig trodde skulle hända faktiskt. Jag har börjat vika hundöron. Ibland helt i onödan dessutom då jag inte så ofta använder de där briljanta citaten i mina recensioner. Kanske ska bli bättre på det.

Hur gör du?

5 reaktioner på ”Ja, hur gör jag egentligen?”

  1. För min del skrivs recensionerna efteråt. Kan bero på att jag har en tendens att inte kunna lägga ifrån mig böcker vilket gör att jag läser ut det mesta ruskigt snabbt och sedan skriver recensioner nästan direkt. Lite avslaget ibland när man gärna skulle vilja suga på karamellen lite längre, men har alltid haft det här ”problemet”.

  2. Jag bara läser och läser och läser. Och sen kommer jag på att jag borde skriva en recension. Plockar fram boken ur hyllan och börjar bläddra i den tills historien kommer tillbaka till mig. Det kan vara allt från en dag efter att den är utläst till ett halvår 🙂

  3. För något år sedan köpte jag en diktafon just för sådana där briljanta idéer som bara helt plötsligt dyker upp i huvudet. Jag har använt den vid ett par tillfällen och den är verkligt guld värd. Tyvärr dyker de flesta briljanta idéerna upp när jag är på t.ex. Konsum och jag har inte ”nerverna” att börja prata in stödord etc i en apparat när jag är och handlar 🙂

  4. Jag gör precis som du. Oftast allt efteråt, men ibland kan jag komma på saker som jag vill komma ihåg senare och då skriver jag ned det direkt.

    Ibland tycker jag att det bästa är att skriva recensionen direkt efter att jag läst boken, men ibland kan jag tänka annorlunda om boken efter några dagar och får till en mer rättvis recension då.

  5. Jag skriver allt efter jag läst boken, men nu senast så tänkte jag att jag skulle skriva lite i ett block medan jag läste, men när jag sen skrev så hade jag glömt bort blocket. 😀

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: