Om jag kunde skriva

Veckans Bokbloggsjerka handlar om böcker vi önskar att vi hade skrivit. Jag skulle önska att jag kunde skriva en bok, punkt. Att dessutom välja är svårt. Rikast hade jag såklart blivit om jag skrivit Män som hatar kvinnor, men jag hade helst velat skriva något lite vackrare.

En av de vackraste böcker jag läst de senaste åren är Sommarljus av Jón Kalman Stefánsson och när jag recenserade den skrev jag faktiskt att det var en bok jag önskade att jag skrivit själv. Den får det alltså bli. Jag gillar böcker som imponerar med sitt språk och sin stämning. Intrigen är självklart viktig också, men språket är viktigast ändå.

5 reaktioner på ”Om jag kunde skriva”

    1. Absolut! Jag tror att jag ska göra ett inlägg och pusha för det igen. Bra också om alla listor uppdateras. Jag tänker att det kan pågå så länge det finns böcker kvar och nytt blod är bara bra!

    1. Jag använder ofta ordet vacker om böcker och då menar jag ofta språket och den känsla det väcker. Sommarljus är också vacker i sitt ovanliga sätt att föra handlingen framåt. Fantastisk bok, men ingen jättetempo direkt…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: