Koppel gör en Kepler

Den 25/8 kommer Hans Koppels tredje bok Kungens födelsedag, något som jag helt lyckats missa. Tycker ändå att jag lusläst hösten bokkatalog. Det låter som om denna bok om kungen är lite i samma anda som Sue Townsends The queen and I som handlar om den brittiska kungafamiljen ur ett väldigt personligt perspektiv. Jag undrar vad mitt exemplar tagit vägen, hade gärna läst den igen då den är sanslöst rolig. Nu har vår kung i Koppels bok inte riktigt samma problem som den avsatta brittiska kungafamiljen i förorten. Istället drömmer han om att göra skillnad i ett land där statskupper knappast hör till vanligheterna.

En ny bok är kul, men ännu roligare är att äntligen få veta vem som gömmer sig bakom pseudonymen Hans Koppel. Samma dag som boken släpps kommer det att avslöjas på Adlibris. Surfa in där klockan 13.00. Det kommer jag att göra. Vem jag tror att det är? Bob Hansson ligger nära till hands, men han ger ju ut en roman under eget namn i september. Koppel ska visserligen vara en etablerad författare, men hur produktiv kan Bob vara? Det som talar för är att både Koppel och Hansson har bytt förlag.

Jonas Karlsson skulle också kunna vara Koppel, men han har ju gjort allt och lite till redan, varför skulle han gömma sig bakom en pseudonym? Egentligen tror jag mest på en poet, då språket är väldigt poetiskt. Fredrik Lindström kanske? Det hade varit coolt om det var Kristina Lugn, men med tanke på förlagets ”poppiga” image känns kanske någon född på 60 eller 70-talet är troligare.

2 reaktioner på ”Koppel gör en Kepler”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: