En fin liten bok om livet

En dag i våras dök en bok upp på posten. Det var Hanna som tyckte att Oscar och den rosa damen av Eric-Emmanuel Schmitt påminde henne om mig. Jag börjar helt klart bli en rosa dam, inspirerad av Lillebror har även jag gått in i en rosa fas. Jag är en rosa dam på många andra sätt också. I boken är nämligen den rosa damen en äldre kvinna i rosa kläder som besöker Oscar, en dödssjuk pojke, för att lyssna, tala och få honom att må bättre.

Nu brukar jag inte träffa döende barn, det är inte därför jag är en rosa dam, men att lyssna till, tala med och vägleda ungdomar är mitt yrke och något jag är bra på. Jag skulle dock inte ge dem samma råd som Oscar fick. Rosa damen rekommender nämligen Oscar att skriva brev till gud. Något som han gör på ett fantastiskt sätt. Han beskriver då sina sista dagar i livet, dagar då varje dygn motsvarar 10 år, så att han ska hinna leva det liv han med all sannolikhet kommer att missa.

Oscar och den rosa damen är en mycket liten bok, med ett väldigt stort innehåll.  Tack Hanna för att du gav mig denna läsupplevelse.

3 reaktioner på ”En fin liten bok om livet”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: