Härligt och jobbigt!

Vi möblerade om lite i vårt minikontor idag och satte upp 6 stycken vägghyllor för böcker, totalt ungefär 8 meter hylla.

Alla böcker som förut trängdes i sovrumsfönstret, på pianot och på golvet i högar har nu fått en plats i en hylla. Jag passade också på att möblera om lite bland böckerna. Hittade också några böcker jag verkligen vill läsa, men hade glömt att jag hade. Bonus helt klart.

När allt var klart visade det sig att det är säkert tre meter hyllplan som inte är fulla (om man räknar platsen i rummets alla hyllor). Min första tanke var självklart att surfa rätt in på lämplig internetbokhandel och shoppa loss totalt. Men sedan började jag snegla på hyllorna med olästa böcker. Och så började jag räkna.

Jag har exakt 91 olästa böcker och då har jag ändå tagit bort ett tiotal som jag inte läst, men inte heller känner för att läsa. Visst är det konstigt förresten, att jag bara köper böcker som jag definitivt vill läsa och att det ändå står böcker jag inte vill läsa i hyllan. Det är som med lösgodis, jag köper bara gott godis och ändå finns det äckliga karameller kvar i botten av påsen.

Jag skyller de dåliga köpen på Bokrean, då slinker det ofta ned en eller två (eller fler) böcker som kan kanske skulle kunna läsa någon gång om jag inte har något bättre för mig. Sedan finns också de böcker som jag tänker att jag borde läsa, som Den vidunderliga kärlekens historia, som jag antagligen aldrig kommer att ta ner från hyllan. Suget finns där inte alls.

De här 91 olästa böckerna har i alla fall gjort att jag beslutat mig för att det verkligen måste bli ett köpstopp. Till att börja med fram till Bokmässan, men att gå dit och inte få köpa något är bara löjligt. Därefter borde jag ta det lugnt fram till jul. Minst. Första målet är dock  23 september och nej, jag kommer inte att gnälla för mycket på bloggen om det. Bara lite. Ibland.

Byta böcker kommer jag att fortsätta med och jag har faktiskt rensat ut några böcker till som jag ska lägga till min lista på Bokåtervinningen.

Här är högen med böcker och listan på vad den innehåller:


Borgenicht, Joe, Kuhn, Brett, Knatten en  bruksanvisning är ny på listan och en riktigt rolig bok om barns utveckling från 1 år. Häftad och i väldigt fint skick.

Desai, Kiran, Bittert arv, som jag faktiskt hade två exemplar av, båda olästa…

Rudholm, Denise, Matilde, inbunden och i fint skick förutom att skyddsomslaget gått sönder när en prislapp tagits av.

Bilson, Sarah, Sängläge

Hjulström, Carin, Finns inte på kartan

Kanger, Thomas, Första stenen

O’Flannagan, Sheila, Den jag ville ha

Patterson, James, En 2:a chans

Sandahl, Ronnie, Vi som aldrig sa hora

Sten, Viveca, I den innersta kretsen

Thulin, Kristina och Österberg, Jenny, Vi som hade alla rätt

8 reaktioner på ”Härligt och jobbigt!”

  1. Nu blir jag lite sur på fästmannen som inte förstår att konsolbokhyllor kan vara hur snyggt som helst…! Åh vad skönt med luft på hyllorna, det hade vi också men det känns som om det tar slut skrämmande snabbt, nu när hösten rec.ex. börjar ramla in och allt…

  2. Rensa i bokhyllan borde jag också göra!! Nu hinner jag inte, men jag ska ha dig som inspiration senare….

  3. 91 olästa böcker är lite väl mycket kanske… jag ligger nog på 20 nånting, och redan det tycker jag är mycket. Men blir det under 10 i högen så börjar jag känna mig stressad för det. Dessa i-landsproblem…. 🙂

  4. Personligen har jag varit tvungen att sätta upp inköpsstopp. Vill jag absolut läsa en bok jag inte har i min ”att-läsa-hög” måste jag låna den på biblioteket. Detta av ekonomiska skäl såväl som platsskäl i min lägenhet.

    1. Jag har blivit bättre på att låna böcker på biblioteket efter att jag började jobba i samma hus som ett fantastiskt sådant. Trodde nog inte att jag hade riktigt så många olästa böcker, men det fanns många hyllor att rota i. Vissa har nog stått olästa i minst tio år.

  5. 91 olästa böcker? Då förstår jag varför du inte behöver fler boktips 🙂

    Jag har väl ca 20 st och det tycker jag är ganska lagom. En del är mina egna andra är bibliotekets och det är en ganska bra mix tycker jag…

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: