enligt O

Tankar från en bokberoende

Vi ses i Disneyland

Emma befinner sig mitt i livet. Hon är gift, har små barn och en karriär att underhålla. På jobbet är hon engagerad i ett filmprojekt om en före detta prostituerad och kanske har hon lite för lite fokus på familjelivet. I alla fall verkar hennes man Andreas känna sig åsidosatt och de glider ifrån varandra mer och mer. När Emma börjar misstänka att hon är sjuk är det inte till honom hon vänder sig, utan till sin före detta Preben.

Vi ses i Disneyland är Erika Scotts debutroman, men hon har jobbat som reporter och är van skribent. Det märks att Scott är van vid att skriva och till viss del märks även journalistbakgrunden. Språket är enkelt, tydligt och funktionellt, vilket gör boken lättläst, men kanske inte så gripande. Jag hade önskat att vissa trådar skurits bort och att fokus istället lagts på några delar av historien. Delen från Emmas jobb hade räckt till en hel roman, liksom hennes sjukdom och äktenskapsproblem. Nu blir det lite av mycket och det gör att jag inte blir så känslomässigt berörd som jag hade kunnat vara. Det är inte det att Scott inte syr ihop alla trådar, för det gör hon på ett skickligt sätt. Det blir dock lite för snyggt och konstaterande för min smak.

Föregående

Memorys öde är gripande

Nästa

Det hänger en ängel ensam i skogen

2 kommentarer

  1. Det journalistiska sättet att skriva lyser ofta igenom när journalister skriver böcker. Jag är inte så förtjust i det. Annars låter boken som en rätt skön sommarbok – lättläst och snabbläst. 🙂

    • Har också svårt för det. Ofta blir det stelt och väldigt konstaterande. Inte någonting mellan raderna. Funkar ofta bra i deckare, men inte alltid i andra typer av böcker.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: