Efterlysning

Jag behöver tips på en lättläst, välskriven, lagom tjock bok som kan locka tillbaka min läslust. Helst ska den finnas i min hylla, alternativt vara lätt att låna på biblioteket. Sälj in din favoritbok! Alla tips emottages tacksamt.

Med vänlig hälsning

Bokmal utan läslust trots semester och överfull bokhylla

PS Det är också viktigt att det krävs max fem sidor att slukas av handlingen. DS

Läs också:

39 comments

 • Du kan få låna Maria Lang av mig, inte så tunn men inte så krävande heller.. o de tidiga är hennes bästa.
  MariaH recently posted..Påfyllning!My Profile

 • Via en annan bokbloggare (Västmanländskan) blev jag idag påmind om en gammal favorit i kategorin lättsamt-och-underhållande: Glennkill – en fårdeckare. Mycket charmig och lite annorlunda. En perfekt semesterbok!
  blogg_bohemen recently posted..tematrio – resorMy Profile

 • Har du läst Levithans ”Love the higher law” än? Den borde kvalificera sig till denna efterlysning 😉
  Åsa recently posted..SemesterMy Profile

  • Nej, men den står ju i hyllan. Skulle kunna vara perfekt. Författare jag gillar, möjligen lite väl tunn, jag måste ju välja ny bok snart igen…
   enligt O recently posted..Tematrio – YrkenMy Profile

 • En gåtfull vänskap, säger jag som nyss läst den och gillat mycket.
  En bok om dagen recently posted..Så går en dag…My Profile

 • Överenskommelser av Simona!! Har för mig du nämnt den nyss 🙂
  Susanne recently posted..LekleraMy Profile

 • Jag var i samma sits som du i flera månader – öppnade flera böcker men la undan dem efter bara nån sida eller två då jag tröttnat.
  Jag läste gamla Harlequin-böcker för att få igång läslusten. Det funkade faktiskt. Väldigt lättläst, tunna böcker, inga tråkigheter eller djupa saker.
  Carolina recently posted..Böckerna om KråkeMy Profile

 • Carin Thiria Bark

  Det var ett tag sedan men…
  Mark Haddon, ”Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” (Skulle tro att manusförfattaren till ”I rymden finns inga känslor har läst den)
  Renate Dorrestein (Holland), ”Ett hjärta av sten”. Lättläst men inte lätt. En familj går under tillsammans.
  Colin Cotterill, ”Den motvillige kommunisten”. Pillemarisk rättsläkare överlever i ett kommunitiskt Laos. Jag har släkt från Vietnam och tyckte kulturskildringen var intressant.

 • Carin Thiria Bark

  Jackson ”Visst finns det gudar i Alabama”, det var längesedan men jag kan komma på mig att vilja ha samma läskänsla igen. Lite svart/självdestruktiv humor med ett stråk av ya-ya flickorna.

 • Carin Thiria Bark

  ”tråkigt” att du har läst Patient 67, en favvobok och författare.

 • Mitt bästa råd när det är ebb i läslusten: gör något annat. Försök inte tvinga inte fram den. Nyckeln ligger i den andra stavelsen – lust. Ett lustfyllt läsande kräver, som annan lust, ibland en andhämtningspaus, lite vila, lite reflektion och ro. Låt bli böckerna en stund, det är helt ok, och plocka inte upp dem förrän längtan har satt in igen.
  Morrica recently posted..Köttfri måndagMy Profile

 • ewa

  Efter att ha läst Liberty av Ejersbo hade jag jättesvårt att komma igång med min läsning igen. Men Avallones Stål och Heivolls Innan jag brinner hjälpte mig. Två riktigt bra böcker som kanske inte är så lätta att få tag på, men så bra! Eller kanske Stendagböckerna av Carol Shields? Den finns säkert för utlån utan kö…
  Lycka till!
  ewa recently posted..Innan jag brinner och Wilhelminas välgärningMy Profile

 • Du hade inte listat Korparna (Tomas Bannerhed) bland lästa böcker såg jag. Lysande bok, lättläst (även om den kanske inte är lätt) och med ett fantatsikt medryckande språk som bara drar en med (åtminstone mig 🙂 )…
  Lagom tjock dessutom.
  Maths recently posted..Änder…My Profile

 • Första tanken var Ruth Rendells ”Och stenarna skola ropa”, en bok skriven när Adam var länsman och absolut en sommarbok. Annars kanske ”Underbara dagar framför oss” om Palme? Jag har bara precis börjat i och för sig, men jag är helt galet såld. (Men så är jag ju en sucker på historiska grejer också.)
  TinaO recently posted..Födelsedagsdags igenMy Profile

  • Jag är dålig på det historiska. Borde inte vara det med tanke på alla univrsitetspoäng jag har i ämnet…

 • Korparna är superbra, men inte kanske allra bäst om du har igångsättningssvårigheter. Jag läste nyss Månfågel för barn 9-12, den var underbar. En riktig bladvändare är annars A sight for sore eyes av Ruth Rendell, riktigt ruskig.
  Lyran recently posted..Vinsten Dark PlacesMy Profile

 • Jag skulle kunna skriva ett exakt likadant inlägg just nu. Suck. Det är jobbigt att komma in i sådana perioder.

  Jag funderar på att läsa Lisa Genovas ”Sarahs andra halva”, eftersom jag älskade hennes förra bok. Har du läst den (vet att du läst hennes första)? Annars kanske den kunde passa?
  *malin* recently posted..En dag på stranden – utan böckerMy Profile

 • Pingback: Istället för läkare - enligt O