enligt O

Tankar från en bokberoende

Efterlysning

Jag behöver tips på en lättläst, välskriven, lagom tjock bok som kan locka tillbaka min läslust. Helst ska den finnas i min hylla, alternativt vara lätt att låna på biblioteket. Sälj in din favoritbok! Alla tips emottages tacksamt.

Med vänlig hälsning

Bokmal utan läslust trots semester och överfull bokhylla

PS Det är också viktigt att det krävs max fem sidor att slukas av handlingen. DS

Föregående

Biodags

Nästa

Böcker jag inte vill vänta på

38 kommentarer

 1. Du kan få låna Maria Lang av mig, inte så tunn men inte så krävande heller.. o de tidiga är hennes bästa.

 2. Via en annan bokbloggare (Västmanländskan) blev jag idag påmind om en gammal favorit i kategorin lättsamt-och-underhållande: Glennkill – en fårdeckare. Mycket charmig och lite annorlunda. En perfekt semesterbok!

 3. Har du läst Levithans “Love the higher law” än? Den borde kvalificera sig till denna efterlysning 😉

  • Nej, men den står ju i hyllan. Skulle kunna vara perfekt. Författare jag gillar, möjligen lite väl tunn, jag måste ju välja ny bok snart igen…

 4. En gåtfull vänskap, säger jag som nyss läst den och gillat mycket.

 5. Överenskommelser av Simona!! Har för mig du nämnt den nyss 🙂

  • Livrädd för den boken, men den ska bli läst innan det är dags för bokmässa.

   • Sue

    Varför??

    • Vet att jag träffar Simona på mässan och vill gärna tycka om boken, men det är absolut inte min genre.

     • Lägg ner genretänket, plocka bara upp boken och LÄS! Den är lättläst, du sugs in i den snabbt och du vill för allt i världen inte lägga den ifrån dig förrän du har läst ut den. Precis vad du efterfrågar!

     • Okej då, men är ändå lite nervös.

 6. Jag var i samma sits som du i flera månader – öppnade flera böcker men la undan dem efter bara nån sida eller två då jag tröttnat.
  Jag läste gamla Harlequin-böcker för att få igång läslusten. Det funkade faktiskt. Väldigt lättläst, tunna böcker, inga tråkigheter eller djupa saker.

  • Om du inte läst Överenskommelser så läs den 🙂 – när du nu nämner Harlequin!

  • Funderar på att läsa om någon favorit för att få igång läsningen. Kan funka.

 7. Carin Thiria Bark

  Det var ett tag sedan men…
  Mark Haddon, “Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” (Skulle tro att manusförfattaren till “I rymden finns inga känslor har läst den)
  Renate Dorrestein (Holland), “Ett hjärta av sten”. Lättläst men inte lätt. En familj går under tillsammans.
  Colin Cotterill, “Den motvillige kommunisten”. Pillemarisk rättsläkare överlever i ett kommunitiskt Laos. Jag har släkt från Vietnam och tyckte kulturskildringen var intressant.

  • Har läst annat av Haddon, men inte just den här. Bra förslag. Lite som att jobba bara att läsa om ungdom med diagnos.

  • Laos är ett annorlunda land. Skriver upp den, men det blir nog för framtiden.

 8. Carin Thiria Bark

  Jackson “Visst finns det gudar i Alabama”, det var längesedan men jag kan komma på mig att vilja ha samma läskänsla igen. Lite svart/självdestruktiv humor med ett stråk av ya-ya flickorna.

 9. Carin Thiria Bark

  “tråkigt” att du har läst Patient 67, en favvobok och författare.

 10. Mitt bästa råd när det är ebb i läslusten: gör något annat. Försök inte tvinga inte fram den. Nyckeln ligger i den andra stavelsen – lust. Ett lustfyllt läsande kräver, som annan lust, ibland en andhämtningspaus, lite vila, lite reflektion och ro. Låt bli böckerna en stund, det är helt ok, och plocka inte upp dem förrän längtan har satt in igen.

  • Egentligen har du rätt, det är bara det att jag blir så otrevlig när jag inte läser.

   • Man måste inte gå omkring och vara supertrevlig jämt… just sayin’

 11. ewa

  Efter att ha läst Liberty av Ejersbo hade jag jättesvårt att komma igång med min läsning igen. Men Avallones Stål och Heivolls Innan jag brinner hjälpte mig. Två riktigt bra böcker som kanske inte är så lätta att få tag på, men så bra! Eller kanske Stendagböckerna av Carol Shields? Den finns säkert för utlån utan kö…
  Lycka till!

  • Stendagböckerna är en stor favorit och jag gillade Stål. Kanske ska leta upp Innan jag brinner då.

 12. Du hade inte listat Korparna (Tomas Bannerhed) bland lästa böcker såg jag. Lysande bok, lättläst (även om den kanske inte är lätt) och med ett fantatsikt medryckande språk som bara drar en med (åtminstone mig 🙂 )…
  Lagom tjock dessutom.

  • Den ska jag absolut läsa. Har ett signerat ex från förra årets mässa. Tack för påminnelsen!

 13. Första tanken var Ruth Rendells “Och stenarna skola ropa”, en bok skriven när Adam var länsman och absolut en sommarbok. Annars kanske “Underbara dagar framför oss” om Palme? Jag har bara precis börjat i och för sig, men jag är helt galet såld. (Men så är jag ju en sucker på historiska grejer också.)

  • Jag är dålig på det historiska. Borde inte vara det med tanke på alla univrsitetspoäng jag har i ämnet…

 14. Korparna är superbra, men inte kanske allra bäst om du har igångsättningssvårigheter. Jag läste nyss Månfågel för barn 9-12, den var underbar. En riktig bladvändare är annars A sight for sore eyes av Ruth Rendell, riktigt ruskig.

 15. Jag skulle kunna skriva ett exakt likadant inlägg just nu. Suck. Det är jobbigt att komma in i sådana perioder.

  Jag funderar på att läsa Lisa Genovas “Sarahs andra halva”, eftersom jag älskade hennes förra bok. Har du läst den (vet att du läst hennes första)? Annars kanske den kunde passa?

  • Älskade hennes första, vilket gör att jag är skitnervös för att läsa Saras andra halva. Ologiskt, för den borde vara bra. Eller?!

   • Den är bra! Kan också tipsa om Lucy Dillons böcker om du inte redan läst dem.

    • Har läst två av tre Dillon-böcker. Gillade den med bokhandeln bäst, inte så många hundar.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: