Lite uppskattning till slut

Just idag har jag har jag haft en riktigt pissig dag. En dag då jag funderat mycket på varför jag har valt ett jobb där man får noll uppskattning och ungefär lika mycket i lön.

Eller det där med noll uppskattning är inte sant. Eleverna är fantastiska, utan dem hade jag inte jobbat en dag till. Och kollegorna är bra de med förresten. Faktum kvarstår dock att läraryrket för mig handlar om att ge mycket och få lite i form av status, lön eller ens en vettig arbetssituation. Björklund kan snacka sig blå om att höja lärarnas status, men ännu så länge har det inte hänt någonting i praktiken.Visst låter det fint med lärarlegitimation och kvalitetssäkring, men det finns viktigare frågor. I alla fall mer akuta frågor.

Nog om det, enligt O är ingen skolblogg, utan en bokblogg. En bokblogg, som bland många andra fina bloggar har chansen att bli nominerad till Stora Kulturbloggspriset. Lite uppskattning så här en eländig fredag alltså.

Nu är det upp till en jury att bestämma om det blir någon nominering. Än så länge är jag glad åt det lilla. Kanske ska ta reda på hur mutbara de är… 😀 Nu har bloggen i den här formen funnits en väldigt kort tid, men den kanske kan få rida på Lilla O:s erfarenhet. Den som lever får se!

Läs också:

5 comments