Meningen med livet

I serien Meningen med livet får vi träffa systrarna Alva och Ellen. Alva är den yngre systern som arbetar som säljare i en möbelaffär och drömmer om att bilda familj med sin sambo Nico. Ellen har både man och barn, men är rejält trött på vardagslivet. Hon letar efter ett sätt att utveckla sig själv och bestämmer sig något otippat för att skaffa jaktlicens. Det ger en ny vänskap och en del spänning i vardagen.

På många sätt är det här en alldeles vanlig, svensk serie om kampen för att få vardagen att fungera, men den lyfts rejält av skådespelarinsatserna. Ellen är kanske den karaktär jag gillar mest och att följa hennes ganska absurda livskris är både roligt och lite sorgligt. Hon spelas av Helena Af Sandeberg och som hon gör det. Att jag gillar Ellen är förresten en sanning med modifikation. Hon är egoistisk och rätt barnslig, men samtidigt är det rätt härligt med någon som bara gör det hon känner där. Dessutom finns hon där för sina nära och kära när de behöver henne. Hennes man Alex spelas av Ulf Stenberg, som även han gör en solid insats. Finast är kanske vänskapen mellan honom och svågern Nico. De båda genomgår också någon slags kris under seriens gång och delar den med varandra.

Att det inte bara är att skaffa barn blir tydligt för Alva och Nico. De kämpar hårt och längtar verkligen efter att bli fler. Tänk om de hade kunnat synka en bebis med grannarna ovanför, det vore kul. Deras liv förändras rejält då Nico blir kontaktad av en gammal bekant som vill bli en del av hans liv.

Styrkan med Meningen med livet är karaktärerna. Manuset innehåller också några rejäla vändningar, där jag köper de flesta, men inte alla. Extra kul var det att återse Nora Rios som spelade Sulle i Kalifat, här har hon en liten roll som kollega till Alva. En kollega som Alva är riktigt avundsjuk på. Alla karaktärer har verkligen en funktion och för handlingen framåt. Det gör att jag gärna ser mer av serien framöver och det glädjer mig att en andra säsong redan är planerad.


Om serien

Meningen med livet, (2022), 1 säsong med 8 avsnitt.

Skapad av Tove Eriksen Hillblom och Maria Nygren

Går att se på Viaplay

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: