En enkel till Indien

Cassandra Brunstedts feelgoodbok En enkel till Indien var finalist i Årets feelgood 2022 och i genren är det en läsvärd historia. Vi får träffa modejournalisten Ella Frank som på pappret har ett i det närmaste perfekt liv. Yrkesmässigt blir allt ännu bättre när hon blir chefredaktör för modemagasinet La Vie som ska lanseras i Skandinavien. Det är ett drömjobb och hon jobbar dag och natt för en lyckad lansering. Tyvärr blir ägarparet aldrig nöjda vad hon än gör och drömmen blir snarare en mardröm. Det är i det läget Ella kastar in handduken och flyr både sitt jobb och sin sambo. Destinationen är Indien där hon ska på yogaretreat, allt för att fly verkligheten.

Något som tilltalar mig med Brunstedts debut är miljön och då är jag ändå verkligen inte den som längtar efter att dra till Indien. Det är fint att få följa hur Ella reflekterar över sitt liv och även om det blir lite väl känslosamt ibland tycker jag om det jag läser. Det är viktigt att ta en paus ibland och försöka se sig själv utifrån. Miljön på Bliss Ashram är väl beskriven och det känns som att vara där. Även om jag helst skulle slippa själv, förstår jag Ellas längtan efter att hitta en plats där hon kan landa på riktigt.

En enkel till Indien är en fin debutroman om något som berör många. Visst är det få som blir chefredaktörer för en fransk modetidning, men vi är nog många som jobbar lite väl mycket och glömmer att leva. Brunstedt balanserar ibland på den fina linjen mellan feelgood och självhjälpsbok, men hon landar rätt och jag gillar det jag läser.


Om boken

En enkel till Indien av Cassandra Brunstedt, Louise Bäckelin förlag, (2022), 343 sidor

2 reaktioner på ”En enkel till Indien”

  1. äter indiskt med elvaåringen efter skolan, mangolassi till, men har inte längre längtan att resa, funderade cykel som ung, nu räcker det att läsa en bok 🙂 Maken har lärt sig både skriva och prata hindi.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: